sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Kulttuurilähtöinen asuste


                                                             Intiaanilaukku

Valitsin intiaani kulttuurin pitkän pohdinnan jälkeen. Eka ajattelin tehdä asusteen meksikolaisen taiteen pohjalta, mutta löysin ruskean mokkasen kankaan, josta tuli mieleen intiaanit ja heidän maanläheinen kulttuuri. Otin valmiskaavat lehdestä, koska löysin sieltä kivan mallin jota halusin kokeilla. Aloin pohtimaan intiaanien kulttuuria ja mitä siihen kuuluu ja miten saisin sen näkymään asusteessani eli laukussa... Mokkakankaan lisäksi ompelin laukkuun kultaisia helmiä, joka oli käsityö vaihe mikä piti lisätä asusteeseen. Halusin tehdä laukun, koska se tuli ensimmäisenä mieleen kun puhutaan asusteista ja halusin kokeilla ekaa kertaa tehdä sellaisen.






Käytin kultaisia puuhelmiä laukussa koristeena tuomaan jotain eloa. Koska intiaanit käyttävät paljon koristeita,kuten helmiä ja sulkia, päässään ja päähineissään entisaikaan ainakin. Mokkakangas sopi loistavasti kulttuuriin ja oli varma valinta.




Laukun kaava oli helppo ja nopeasti ommeltava, joten ei tullut mitään vaikeuksia laukun teossa. Tarvitsin vain yhden kaavan ja leikkasin kankaan taitteella, jotta sain neljä muuta palaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti