perjantai 18. maaliskuuta 2016

Stailaus


Sain asiakkaakseni Merjan koulun kautta. Hänen on vaikea löytää istuvia jakkuja ja mekkoja, koska hänen selkänsä on aika kaareva, mikä aiheuttaa mekoissa selän kohdalla pussitusta. Merjan tyyli on hyvin perus, mustia farkkuja, neuloksia ja joskus värillisiä paitoja käyttää. Kollaaseista hän valitsi tyyliltään sopivammat klassisen- ja smart/casual- tyylin. Molemmat tyylit sisältävät jakkuja, istuvia ja siistejä mekkoja ja rennompi henkisiä vaatteita. Tyyleistä löytyy hyvin vaatteita töihin että vaapa-ajalle. 
Klassinen- tyyli

Smart&Casual
 
Aloitimme stailauksen katsomalla mitkä värit sopivat Merjalle. Kokeilin kevät- ja talvivärejä eli lämpimiä ja kylmiä sävyjä. Lopputuloksena oli, että kevätvärit sopivat parhaiten Merjalle. Lämpimiä ja kirkkaita, herkkiä ja loistavia sävyjä.



Seuraavaksi otin kuvia asiakkaastani, jotta pystyin tekemään vartaloanalyysin ja suunnittelemaan asukokonaisuuksia hänelle.
 
-A- mallinen vartalo
   -Korostamalla ylävartaloa ja tuomalla vyötärö esille
   -Isot kaulukset, poimutukset ja laskokset
   -Huiveja ja isoja kaulakoruja
   -Kaarrokkeet ja olkatoppaukset
   -Lantiolta istuvat hameet
   -Lantiolta kevyesti levenevät helmat
   -Suorat housut
   -Vyötäröltä ja lantiolta istuvat housut
   -materiaalit laskeutuvia ja ryhdikkäitä
   -Kuviollisia ja vaaleita yläosia ja tummia alaosia
 
-Kasvojen muoto on kaareva eli ”päärynä”
   -Välttää pyöreitä leikkauksia
   -Vaatteissa kannattaa olla kulmikkaita muotoja, kuten v-aukkoja
 
-Vartalo ns. kolmion mallinen
   -Käytä jakkuja, joissa on voimakas hartialinja
   -Linjakas jakku
   -Hameiden ja housujen vyötärölinja lantiolle, niin vatsa ei korostu
   -Hamepituus polveen
   -Suoralahkeiset housut
   -Leningeissä empire- leikkaukset ja korkeat vyötäröt
   -Pieni väljyys on edullisin
-Älä käytä!
   -Liian tiukat vaatteet
   -Röyhelöhameet, laskos- tai kellohameet
   -Isokuvioiset, pörröiset tai kiiltävät kankaat
   -Sametit
 
-Pidentäviä linjoja ovat kaikki pystyraidat, pienet pilkullinen kangas, poikittaisraidat ja nuolimaiset kuviot ylöspäin
-Lyhentäviä linjoja ovat kaikki vaakatasossa olevat raidat, isot pilkut, paksut raidat
 
        
 Istuva lantiolle asti ylettyvä jakku, v-aukkoinen t- paita, poimutuksia ja kapea lahkeiset housut. Koska kasvot ovat ns. päärynän malliset ja hieman pyöreät, on hyvä välttää pyöreitä pääaukkoja. Ryhdikäs jakku lisää ryhtiä ja korostaa vyötäröä ja t- paita saa olla hieman väljä, jotta ei purista ja näytä liian pieneltä. Väreinä voisi käyttää petroolin väristä t- paitaa, mustat farkut ja tumman harmaa jakku.
 
 Vapaa- aikana voisi käyttää rentoa villapaitaa, v- aukkoinen pääntie ja istuvia tummia farkkuja.

Leningeissä kannattaa olla empire- leikkaus, joka korostaa vyötäröä. Jos leikkaus menisi mahan kohdalta se korostaisi mahaa liikaa ja näyttäisi huonolta. Mekoissa kannattaa välttää röyhelöitä, laskoksia ja kellotusta.
 
A- malliselle vartalolle sopii hyvin suorat housut, jotka tulevat lantiolle. Iso kauluksinen paita on eduksi.
 
Linjakas jakku ja polvipituinen mekko tai hame.
 
Kulmikkaita muotoja paidoissa ja vyötärölinja.
 
Hame loppuu polven kohdalle, mikä on ohuin kohta jaloissa, joten se saa jalat näyttämään ohuemmilta.
 
Kun olin saanut selville vartalomallin ja minkälaiset ja väriset vaatteet sopivat Merjalle, lähdin kiertelemään kauppoja ja etsimään sopivia vaatteita hänelle. Ekaa kertaa jouduin etsimään vaatteita eri tyyliselle ihmiselle kuin itse olen ja vielä tuntemattomalle, mutta yritin parhaani mukaan etsiä vaatteita mitkä korostaa Merjan hyviä puolia ja mitkä asukokonaisuudet sopivat toisiinsa.
 

Ensiksi menimme Kappahaliin. Valitsin töihin sopivan asun, jossa on ryhdikäs jakku ja v- aukkoinen pääntie ja tummat housut.
 

Samoihin housuihin etsin värikkään t- paidan, joka on sopivasti väljä ja ei liian pitkä, koska Merja on aika lyhyt.
 

Kolmanteen asukokonaisuuteen valitsin tumman sinisen 1/3 hihaisen paidan, joka loppuu lantiolle. Ainoa huono puoli oli että paita ei näytä ryhdikkäältä koska hihan saumat on alennettu. Kuviollinen paita on kuitenkin hyvä valinta.

 
Kappahalin jälkeen menimme H&M:lle, missä Merja tykkää itse pyöriä ja ostella vaatteita, joten autoin häntä löytämään sieltä sopivia vaatteita. Valitettavasti en saanut kuvata vaatteita mitä valitsin hänelle, mutta kokeilimme silti eri asukokonaisuuksia. Valitsin hänelle petroolin-värisen mekon, jossa oli empire-leikkaus ja pituus ylettyi polvitaipeisiin asti. Otin samanlaisen kuin mekko oli mutta vain t- paidan muodossa ja siihen mustat stretch- housut ja Merja tykästyi niihin todella paljon ja olisi valmis ostamaan ne. Kokeiltiin eri jakkuja ja villatakkia ja valkoista v- aukkoista t- paitaa myöskin.
 
 
Viimeinen kauppa mihin menimme oli Sokos ja sieltä valitsin hänelle polvipituisen mekon, jossa on leikkaus vyötärön kohdalla ja v- aukko. Mekko on Nansolta eli se on joustava ja hyvä käyttää esimerkiksi kesällä.



Vaalean sinistä paitaa Merja ei itse olisi koskaan valinnut, mutta yllättyi positiivisesti siitä.
 

 
Juhlamekoista halusin, että Merja kokeilee tätä mallia. Mekko on hyvin ryhdikäs, ei liian tiukka ja korostaa hyviä puolia.


 
Viimeinen asukokonaisuus oli punainen rypytetty paita ja tummat suorat housut. Rypytys mahan kohdalla peittää sitä ja korostuu vyötäröllä.

 

 
Merja koki tämän tarpeelliseksi ja oli positiivinen yllätys millaisseet vaatteet hänelle sopivat. Kokonaisuuteen hän oli tyytyväinen ja tietää nytten paremmin mitä vaatteita  katsoo kaupasta ja mitkä ovat hyvät hänen vartalolleen.
 






 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti